
"halamdayız" adlı iftar davetlerinde oluşan turumuz, 21.08 tarihinde beylun hanımdaki buluşmayla resmen başladı.
oruç tutsa bile çok fazla yorulmuş gibi görünmeyen, yemeklerini gerek lezzet, gerekse görünüm olarak hem midelere hem de gözlere hitap ettirmeyi başaran beylun hanıma öncelikle teşekkür ediyoruz.
yemeğimizin açılışı un çorbası denilen(yerel adını hatırlamıyorum- adı helmeymiş!) lezzetli çorbamızla yaptık. bu yöresel yemekle birlikte alışılagelmiş et yemeği-pilav ikilisinin monotonluğundan kurtulmuş olduk. çorbanın peşine, benim de favori yemeğim olan etli yaprak sarması ile yemeğimize devam ettik ki, beylun hanım jüriden çok puan almanın sırlarını sanki sorup araştırmışçasına, bu yemeği bize lezzetli bir şekilde sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis etti.
sulu yemeklerimizin ardından sırada patates püresi üzerinde kuş başı etimiz, sarımsaklı yoğurtlu yufkalı tavuklu bişiyimiz(neydi bunun adı?- adı sironmuş!), ve üzerindeki top top köftelerle birlikte iştahımızı kabartan pirinç pilavımızla devam ettik. her ne kadar monoton demiş olsak da yine de bu lezzetli yemekler her öğün yense bıkılmazmışçasına güzeldir, ki bu yüzden de zaten sıkça tercih edilirler.
soframızda enişte beyin sosu tam yerinde olmuş mevsim salatası, hurma, turşu(sirkesi biraz çok olmuştu) ve karpuzumuz da vardı. fakat karpuzun dolaptan biraz erken çıkıp masada durması, birazcık ısınması sebep olmuştu fakat yine de sofranın ihtişamına gölge düşüremezdi.
sıra tatlıda. beylun hanım ev yapımı kadayıfı tam ağzımıza layıktı. biraz gevrek olmuş ve şerbetini iyice yutmuştu. üzerine dondurma servisiyle ağzımızın sularını akıttı desek yeridir. ki kendisinden iki tabak yemem de akşam mide spazmlarına koşmamın sebebi olmuştur.
yemek masasının gerek düzeni gerekse mekanın serinliğiyle rahat bir yemek yediğimizi söylemek isterim, yapılan yemeklerin güzelliği kadar, o yemekleri yiyebilmek de önemlidir çünkü.
bütün bu yemek sonrasında bu haftanın yarışmacısı beylun hanımın puanını açıklıyorum:
8/10
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder